Triangelformation...

Som vi ser konsoliderade OMXS30 mest igår och bildade en triangelformation. Jag tror vi får se ett utbrott nedåt ur denna formation idag. De längre trenderna är fortfarande fallande och trots ett stigande 5 dagars glidande medelvärde bryter vi mer troligt ned idag. USA gick inget vidare igår och asien har haft en blandad utveckling samtidigt som USA-futures är nedåt. 795-punkters nivån kan agera stöd vid ett första test. Men letar sig index ned dit tror jag på fortsättning nedåt. Många är då i en mycket dålig position från fredagsrallyt.


"Failed move" vid utbrottet nedåt i triangeln och som så ofta blir rörelsen då mycket snabb i andra riktningen.

Köparna är pressade...

Köparna är nu hårt pressade. De förvaltade inte chansen de fick i fredags väl. Index behöver leta sig upp över 825 punkter för att få greppet igen. Ett fall under 810 punkter kommer mycket troligt få index att testa bottennoteringen för året.

Pullback.. failed?

Det är nu dryga 1,5 timme kvar till stängning och mycket kan fortfarande hända. Tydligt har säljarna varit i kontroll idag och som lägst var OMXS30 ned över 3% vid cirka 810 punkter.När jag kollar lite Fibonacci retracements från årslägsta i torsdags till toppen igår måndag. Får jag fram att sista anhalten för en pullback är cirka 806 punkter. Därefter får man anse hela rörelsen fallerad. Vi var farligt nära där idag och räknar man på fredagsrörelsen snackar vi nivåer runt 812 som redan har fallerat. Bara något att tänka på...

Index fortsätter ned efter brott av trendlinje.

Index faller ytterliggare idag och vi börjar närma oss lowen från i fredags. Ett fall under 820-nivån och vidare under det nu stigande 5-dagars glidande medelvärdet kan få köparna att ge upp.Risken är då stor att vi får se nya årslägstanoteringar.

Trendlinje brott..

Vi fick tillslut ett brott av trendlinjen vilket resulterade i sälj. Vi kan nu börja staka ut närliggande nivåer som kan vara viktiga för fortsatt riktning. Om vi nu inte får se ytterliggare hjälpaktioner eller dylikt som stör rythmen. Letar sig index upp över 850-852 har köparna åter tagit kommandot och jag tror då på ett test av 870-nivån.  Skulle index tappa ned under 820 punkter vilket var lowen från fredagen. Tror jag att vi kan få se ett test av årslägsta igen.

Lägre high och markant trendlinje..

För stunden verkar säljarna ha kontrollen efter att de bildats en lägre high. Vi har en tydlig trendlinje som kan ha betydelse. Bryter vi ned under denna blir det intressant att se reaktionerna. Det är dock stor sannolikhet att köparna tar tillbaka kommandot så fort de ser en möjlighet. De har trots allt ett kraftigt övertag i positioneringen de senaste 5 dagarna.

Behåller köparna kommandot?

Det var en imponerande rörelse vi såg i fredags. Vid stängning på torsdagen såg det riktigt illa ut för index då den stängde runt noll efter att tappat en 2% uppgång tidigare på dagen. Allt såg ut som om den korta trenden fortfarande höll i sig och att vi skulle forsätta ned på fredagen. Sedan kom ytterliggare ett räddningpaket från USAs regering. Vilket fick tydlig inverkan på index. Futures fortsatte sedan upp under hela fredagen och OMXS30 fick en uppgång på nästan 9%.  Hur ska man nu tolka dessa rörelser? Direkt ser man alla dessa amatörer åter skrika att botten är nådd.... Det är ingen som helst skicklighet eller bevis på kunnande när man skriker "BOTTEN" !!! varje gång vi går upp över 2%. Någon gång får man rätt. En botten är aldrig en dags rörelse hur stor den än är. I fredags gapade alla aktier upp ordentligt. Sedan höll tryck från blankningstäckare upp index och pressade det högre under hela dagen. Det som man dock bör beakta är fortsättningen de närmsta dagarna. Kommer köparna stanna kvar? Första stödet ligger väldigt nära stängning. på 850 punkter. Detta är en nivå som tydligt varit mycket viktig. Faller index ned under denna nivå blir det mycket intressant att se om köparna klarar ta sig över den igen. Finns det så mycket köpvilja? Eller kommer köparna inse att det var en överreaktion i fredags och släpper ned index lite för långt. Så att säljarna enkelt kan ta kommandot och köparna tappar mer och mer självförtroende. Så det viktiga är alltså inte hur stor uppgången i fredags var.. Det var enbart känslor och ett panikartat agerande från blankare som fick till denna uppgång. Det viktiga är hur köparna tar till vara på denna uppgång.


Kommande hemsida!

Inom kort byter jag från http://ttrading.blogg.se till www.ttrading.nu 


PAULSON: "BETYDANDE" SKATTEMEDEL KOMMER ATT BEHÖVA ANVÄNDAS

PAULSON: "BETYDANDE" SKATTEMEDEL KOMMER ATT BEHÖVA ANVÄNDAS


Fortsätter uppåt...

Ser ut som om index letar sig upp mot 850 nivån. Köparna visar inga svaghetstecken...


USA rätt och slätt bombarderar marknaden med räddningsåtgärden. Bör inte detta snart slå om till det negativa? Känns som om risken att de kör hela landet i källaren ökar dramatiskt. Jag som trodde att USAs statsfinanser redan var nerkörda ordentligt ...

Frågan är om 850 nivån klarar att bromsa denna starka uppgång... Den gjorde så vid ett första test iaf.

...

He who knows much about others may be learned, but he who understands himself is more intelligent. He who controls others may be more powerful, but he who has mastered himself is mightier still.     - Lao-tsu

En öppning som vi fick idag kan man aldrig förutspå. Men kom ihåg att en dags rörelse inte ändrar den underliggande trenden. Skulle det inkomma dåliga nyheter eller sämre än väntad macro kan säkerligen hela uppgången bli utraderad innan stängning

Ska köparna göra ett nytt försök imorgon?

Som vi nu ser har vi en fin nedtrend med ett fallande 5 dagars glidande medelvärde och en fin serie med lägre highs och lägre lows. Idag torsdag öppnade börsen upp trots att USA stängt över 4 % ned. Ikväll fick vi istället en rörelse uppåt med nästan samma styrka men jag betvivlar att vi kommer öppna ned imorgon. Istället kommer köpare försöka klämma blankare från start imorgon. Hela uppgången som var hela 2% för ett tag idag raderades ut innan stängning. Detta borde ställa köparna något skeptiska till att handla upp börsen imorgon Jag förväntar mig att köparna öppnar starkt imorgon och gör vad dom kan för att köpa hela dagen ut. För att sedan nästa vecka hamna på minus igen. Efter att säljarna släppt upp dem, lurat in några amatörer som tror sig funnit botten igen och sedan pressat ner kurserna dubbelt så mycket under två intensiva dagar med tilltagande volym.  Bryts serien imorgon med lägre highs och lägre lows. Vi får ett stigande 5dgm tror jag att köparna kan behålla greppet ett par dagar som mest. Men till vilken nytta?

Fortsättning nedåt...

Vi har nu brutit ned under den tidigare lown på 800 punkter och fortsatt nedsida är nu mest troligt. Alla glidande medelvärden pekar nu fint nedåt. Som vanligt i en "bear market" kan man förvänta sig dagar med kraftiga uppgångar då blankare täcker positioner. Men köplusten bland de större aktörerna bör nu vara borta. De har förhoppningsvis insett att detta inte heller var en bottenformation vi såg. Som jag skrev under kommentarerna till det tidigare inlägget så ser varje marknadsklimat annorlunda ut. Det var någon "expert" på SEB eller någon av de andra storbankerna som talade om att det var vändningen vi såg i juli. För det brukar vända då när vi talar om en recession. Men då ställer jag mig frågan. Brukar företag som Lehman Brothers, Bear Stearns och i stort sett AIG gå i konkurs vid varje recession? Vad jag läst så har Lehman Brothers funnits i 158 år. Det skulle vara intressant att veta hur många recessioner de tidigare gått igenom utan att gå i konkurs.

Ny låg?

Nu närmar sig index snabbt gårdagens årslägsta. En stängning under denna nivå idag lär sätta ordentlig fart på börsen nedåt. Rädslan och paniken kommer allt närmare.


Något senare... Index bröt snabbt ned under den tidigare lowen. Index ser nu ut att finna motstånd vid denna nivå runt 795 punkter. Stängning under är verkligen negativt och allt talar för fortsättning nedåt.. Så mycket hjälpte FED:s räddning av AIG.


Köparna har givit upp.

Se upp där nere! Lyckas inte köparna ta tillbaka 817 är det troligt att vi får se nya årslägsta redan idag. Mycket typisk rörelse när köparna givit upp hoppet. Samtliga trender är nedåt.

Kortsiktig uppgång?

OMXS30 var igår nere och gjorde nya årslägsta. Vi har ett fallande 5-dagars glidande medelvärde och kollar man på dagsdigrammet ser det väldigt mörkt ut då samtliga trender är fallande. Många förväntar sig att börsen ska öppna upp idag efter räddningen av AIG. Så kan bli fallet och lyckas köparna ta index över motståndet som testats 3 gånger runt 817 punkter tror jag köparna kan få greppet kortsiktigt. Samtidigt måste man vara medveten om att köplusten kan ha försvunnit och att trenden fortsätter nedåt. Köparna kan ha tröttnat på alla räddningsaktioner som ändå inte lyckas stabilisera börserna.

Köparna ser ut att ge upp...

Ser ut som om vi får en "give up" nu från köparna som ser ut att släppa ner index på nya årslägsta. Hur stor säljreaktion detta kommer trigga är svårt att säga då index redan är nere 2,5 % ungefär. USA ser ut att få ytterliggare en tuff dag.

Köparna kämpar vid årslägsta...

Index har fallit tillbaka till årslägsta noteringarna där det nu jobbas febrilt med att hålla upp kurserna. Men de tidigare pigga verkstadsaktierna ser ut att också dom tappat momentum efter att Husqvarna vinstvarnat. Hade lite flyt och låg expad i säljoptioner i Husqvarna idag. Det som kan rädda index från att falla vidare mot nya lows är om Goldmans rapport kan komma in bättre än väntat idag.

Årslägsta gav stöd..

Strax efter öppning kom vi ner till årslägsta notering i OMXS30. Nivån agerade tydligt stöd vid det första testet men det ska bli mycket intressant att se hur länge det håller. Samtliga glidande medelvärden pekar nu nedåt och sammanfaller för fortsatta nedgångar. Varför jag tror vi snart får se nya årslägsta även i OMXS30.
 

Bevis på Jänkarnas dumhet och girighet?

Man brukar säga att dåliga nyheter brukar komma vid vändpunkter på aktiemarknaden. Då de redan är förväntade och proffsen köper in i de panikslagna småspararna uttunnade plånböcker. Men skulle USA vända upp på kanske en av århundradets värsta nyheter måste man verkligen fråga sig om allt står rätt till. Detta var inte förväntat. USA:s index har nämligen inte fallit i någon särskild stor utsträckning och det finns marginaler. Lehman Brothers har funnits i 158 år och klarat av alla kriser fram till denna galant! Bear Stearns har redan gått omkull.  Merrill Lynch blir uppköpta, troligtvis för att undervika att de också går omkull. Så även om alla förväntar sig att index ska falla så bör det göra det. Även om så inte brukar vara fallet. Stänger inte SP 500 med ett fall större än -4% så är det bara bevis på den dumhet som vi nu fått bevis på med konkursen av Lehman Brothers.  

Fortsättning nedåt..

Det mesta talar för fortsättning nedåt. Vi bröt under 820-nivån och ser nu ut att fortsätta nedåt mot årslägsta. Vi är redan nere 3.5% i OMXS30 så att initiera korta positioner nu är psykologiskt svårt då det känns som om man missat rörelsen. Blir det inte en mirakulös räddning av Lehman nu så lär det fortsätta ned under en tid nu. Det känns som om detta är triggern nedåt från den konsolidering vi sett en tid. Vi behöver dock en ny årslägstanotering för att serien av lägre highs och lägre lows på dagsdiagramet ska vara intakt. 

15/9 en historisk börsdag?

Vi har en historisk börsdag att se fram emot idag. Att något sådant här skulle hända var inte helt oväntat.

837 stöd igen...

Köparna försöker försvara 837 punktersnivån nu igen. Detta verkar vara en tydlig köpnivå. Men makrostatistiken som kommer ut om några minuter kan få dem att ge upp nivån. Men de verkar hoppas på bättre än väntad statistik


Köparna fick kontrollen väldigt lätt idag.

Köparna fick ta upp aktierna väldigt lätt idag. Den nivå som var så extremt viktig runt 837 punkter agerade inte det minsta motstånd. Säljarna bör stiga in på minsta fall i futures. Extremt många köpte som sagt på Freddie- och Fannienyheten och de ligger i stort samtliga back nu. Frågan är om detta är ett tecken på att rädslan inte är särskilt stor längre.

Nästa stöd årslägsta...

Vi har nu brutit lowen från Freddie och Fannie affären. Nästa stödnivå ser jag nu vara årslägsta på cirka 800 punkter. Vi lär nog inte se börsen falla ned dit idag då vi redan är nere över 2%. (Men man vet aldrig.) Makrostatistiken som kom ut 14.30 kunde inte hjälpa upp USA-futures som är ned över 1,5% nu. Lehman faller vidare tungt i förhandeln och det luktar kollaps i USA. Men som vanligt lyckas väl FED eller USA:s regering rädda dagen.

Test av Fannie och Freddie...

Vi är nu snart nere och tester lowen från Fannie och Freddie "bail-outen". En rörelse som enbart kommer göra ett brott ned mot nya årslägsta mer trolig. Det var mycket hög volym i måndags när börsen var uppe över 5%. Alla de som köpte på den nyheten ligger alltså minus nu. De som inte redan givit upp kommer mycket troligt kasta sig ur aktierna vid nya botten noteringar. Vilket kan skapa panikrörelser.

Otroligt...

Att index inte öppnar kraftigt ned under 837 idag ser jag som ett mirakel. Asien föll mycket kraftigt inatt och futures för USA var ned över 0.60% ändå håller nivån runt 837 punkter för ett femte test. Att futures skulle vända upp från dessa nivåer var relativt självklart.  Man får väl säga att det var snyggt spelat av köparna. Detta är ett tecken på att rädslan är inte så hög på stockholmsbörsen. Men skulle de ge upp 837 punkter tror jag att vi får se köparna ger upp hoppet. De lär då sluta vända upp på varje köp i futures.


Tack! USA-futures vände ned ytterliggare som tur var och tog oss ned under 837 punkter. Varför jag skriver tack och verkar glad över att marknaden bryter nedåt är för att jag finner ingen som helst anledning att ligga långt. Det finns inga som helst tecken på att vi är nära en botten.



Det händer att jag också försöker plocka botten. Exempelvis oljan som jag tipsade om köp för ett par dagar sedan som fortsatt nedåt. Men vid ett sådant försök tar jag extremt små positioner i form av warranter. Jag är fortfarande bevisad fel i oljan som inte verkar vilja visa den minsta styrka. Mycket på grund av en stigande dollar. Dollarn kommer vända ned efter den senaste tidens rally och oljan kommer vända upp när blankare täcker positioner. Det handlar bara om timing i detta fall.

837-punktersstödet..

Dagen ser ut att sluta med att köparna lyckas försvara 837-nivån för fjärde gången. Det finns dock inget som talar för att den nivån ska hålla som stöd imorgon då alla trender pekar nedåt. Det enda som talar för att stödet ska hålla är att USA-indexen är väldigt utdragna i nederkant. Men det är absolut inget hållbart argument för köp.

Tröttsamt...

Nu ska dom försöka sig på att ta blankarna med en "failed move" igen. Precis som när Bear Stearns gick omkull sålde dom av snabbt för att sedan lura blankarna och pressa upp kurserna. Tröttsamma rörelser...   Varför inte bara ge upp =) Blankarna täcker ju aldrig några större positioner ändå de bara väntar ut nästa säljvåg. Försöket är misslyckat om vi faller under 837 punkter igen.

Varför gå emot trenden?

Ingen tvekan på vilken trend som är gällande. Lehman Brothers rapport var katastrofal och börsen tvärvände nedåt efter att index fått motstånd på 850 punkter som igår var en viktig stödnivå. Jag vill nu se att de två bottnarna vid 837 fallerar innan dagen är slut.  Vart på vi sedan bryter ned mot den nivå det gappade upp från på USA:s regerings försök till att rädda marknaden i helgen som var. Med att förstatliga Freddie och Fannie. En del inser aldrig att INGEN är större än marknaden! 

Köparna kan andas ut ett tag till...

Stockholmsbörsen lyckades åter igen undervika ett rejält fall. USA föll mycket tungt igår. SP 500 var ned över 3% vilket inte är allt för vanligt. Ändå sjunker inte kurserna utan räddas av att Lehman Brothers ska komma ut med en tidigare lagd rapport vid 13.30 idag. Aktien föll över 40% igår efter att samtalen med den koreanska banken upphört. Men futures tickar uppåt i hopp om att banken inte ska ha så dåliga finanser som man befarar.

Lehman <<<< FED

Vi fick se en lägre low tillsammans med den lägre high vi fick på förmiddagen. Makrostatistiken kom in sämre än de lågt ställda förväntningarna. USA sålde inte av direkt utan tryckte upp index lite innan säljarna tog kommandot. Skönt att se att trenden håller i sig och att vi fortsätter ned trots försöken från USAs regering att stödja börsen. Lehman Brothers är nog  nästa bank som FED måste köpa upp tillsammans med JP Morgan.. När koreanerna backar ur.


Håller 850 lowen?

Det ser nu ut som om trenden håller i sig efter bildandet av en lägre high runt 865 punkter. För att trenden nedåt nu ska fortsätta vill vi se ett brott av den högre low på 850 punkter. USA öppnar dock om 20 minuter och som vanligt är de alltid fyllda med ett överdrivet självförtroende. Det kan hända att de tar oss upp över den lägre high som nu bildats. Vad jag kan se så är förväntningarna på makrostatistiken som kommer  16.00 mycket lågt ställda och kommer mycket troligt tas emot positivt.

Bestående trend nedåt..

Vi har nu konsoliderat gårdagens orythmiska rörelser och frågan är nu om den bestående trenden ska återta kommandot.  Det 5-dgm är fortfarande fallande.och det ser ut som om vi håller på att bilda en lägre high från toppnoteringarna igår. Jag förutsätter som vanligt att den längre trenden består vilken är nedåt. Därför är rekommendationerna att de som låg långt innan förra veckans fall nu tar sig ur sina långa positioner. Skulle vi fortsätta upp över gårdagens högstanotering får man omvärdera sina positioner igen. Men fortfarande är 900 punkter den nivå index måste ta sig över för att man ska tro på vidare uppgångar.

Mållös...

Ibland händer det att man blir mållös. En del rörelser är helt oförutsägbara och man blir något handlingsförlamad. Efter en timmes handel är nu OMXS30 upp nära 5% USA-futures fortsätter upp och man undrar självklart om detta kan fortsätta upp hela dagen. Var verkligen detta vad marknaden behövde? Kommer vi fortsätta upp och kommer USA kunna hålla i dessa uppgångar? Det är ytterliggare en konstgjord andning från USA:s regering och centralbank efter att det inte finns fler räntesänkningar att tillgå.

Köparna gav upp på slutet..

Veckan slutade precis som man kunde förvänta sig. Att de flesta gav upp även 830 stödet. Nu tar vi sikte på årslägsta nästa vecka. Även om index är mycket utdraget i nederkant. Det blir inga inlägg över helgen då jag är bortrest. Hade tänkt att lägga upp en video. Men det är något krabb när jag ska ladda upp filerna så det får vänta tills nästa vecka. Trevlig helg på er! (Blir mycket intressant att se vart USA slutar ikväll....)

Statistik

Före 14.30
Index håller sig över 830. Sysselsättningsstatistiken kommer snart ut. Förväntningarna ligger på -75000 jobb vilket är som vanligt extremt lågt ställt. Jag förväntar mig att index kommer göra ett rally. Frågan är bara hur långt köparna vågar ta index. Skulle statistiken komma in sämre är det bara att sitta kvar på sina korta positioner och mysa. Men ett brott under 830 är för mycket att hoppas på.
Efter 14.30
Det är bara att hänga kvar på de korta positioner ni har i marknaden. Statistiken kom in sämre än väntat och Futures faller tungt. Vid sådana här extrema fall existerar inga stödnivåer. Det är panik hos alla de som trodde dom hittade botten för ett par dagar sedan och var överlyckliga för ett uppreviderat BNP. Sådana som belånat sina portföljer tvingas dessutom sälja av och det ökar bara på panikutförsäljningen.Detta fall kommer ta mycket lång tid att läka och fortsättning nedåt mot nya årslägsta är att förvänta. 830 försvaras nu men det är troligen mest lite blankare som säkrar positioner.

Har börjat smyga mig in långt i olja igen. Ett ras på aktiemarknaden kan få investerare att börja tanka olja. Vilket i sin tur kan få blankare att täcka sina positioner. Mycket skeptisk till att oljan skulle falla under 100 dollar.

Index närmar sig 830 punkter...

Som det ser ut nu så kommer inte OMXS30 finna stöd förrän 830 punkter. Det är dock inget ställe att köpa på. Index kan lika väl fortsätta rakt ned igenom denna nivå. Alla trender är nedåt. Så är man inte redan blankad i en marknad som denna ska man hålla sig utanför! Skulle sysselsättningsstatistiken komma in sämre än väntat kan det bli en total kollaps. Jag tror dock att makthavarana på andra sidan Atlanten har manipulerat siffrorna så jobben har helt plötsligt börjat öka istället... =) Eftersom inte FED kan sänka räntan mer är det nästa steg att försöka hålla marknaden uppe. (Detta var bara vilda spekulationer från min sida)  =)

Fortsättningsformation..

När vi skalar ut från intradaggrafen till dagsdiagramet ser vi ett klassiskt mönster. En fortsättningsformation i form av en huvud skuldra formation. Stödet eller nacklinjen ligger på 830 punkter. Vilken säkert köparna kommer försöka försvara. Jag tror dock att detta är en kamp de kommer förlora mycket snabbt. En rörelse ned mot och under årslägsta är då att förvänta. Den längre trenden har aldrig brutits från fallande. Det är varför jag fortsätter att vara mycket skeptisk till alla rallyn. Så länge det finns de som säger att det är dags att köpa aktier finns det mer blankningar att ta. När alla har enats om att hela den finansiella marknaden kommer kollapsa är det läge att köpa aktier igen i investeringssyfte.

1,2,3,4,5!

Så här slutade det... Trendlinjen bröts på femte testet och säljet blev dramatiskt...

Stödlinje bruten!

Nu kan det gå snabbt!

4:e testet...

Se upp! Fjärde testet brukar inte hålla. Oljan börjar dessutom rycka upp sig. Det är inte omöjligt att vi får ett brott av trendlinjen och sedan ett försök av köparna att framkalla en "failed move". Futures har fallit en hel del och det finns ju risk att de vänder upp. Frågan är om köparna vågar sig in nu. Det man kan konstatera är att köparna ligger illa till i alla fall.

Nu också en "lower low"...

Börsen föll efter att initialt lurat in lite köpare. Det har nu bildats en lägre low vilket gör 885-nivån ytterst viktig för fortsättningen. Index fann dock stöd vid det stigande 5dgm. Vi får se hur länge detta stöd håller.

"Lower High"?

Idag blir det en mycket intressant dag. Igår såg vi säljarna ta ett bredare grepp om marknaden och det ser ut som om de lyckades göra en "Lower High" runt 885 punkter. Ett brott över denna nivå och köparna har åter greppet. Är den "LH" legitim tar sig index mest troligt ned under 875-nivån (röd stödlinje) där också det stigande 5-dgm möter index. Då tror jag på ett brott av den uppåtgående sneda stödlinjen. Vilken varit mycket viktig den sista tiden. USA uppvisar stor svaghet vilket styrker ett brott av denna stödlinje och ett återfall av den längre trenden. Det som kan ändra scenaroit snabbt är självklart makrostatistiken från USA. Då jag främst tänker på sysselsättningsstatistiken imorgon fredag.

Kampen runt 880...

880-punktersnivån ser ut att spela en avgörande roll i det korta perspektivet. Faller index under denna nivå är det mycket möjligt att vi får ett test av den stigande trendlinjen. Det är då 4:e testet vilket ofta brukar resultera i ett brott. Rörelserna i USA igår var mycket negativa och Nasdaq har tappat viktiga stödnivåer. Men så länge det 5 dagars glidande medelvärdet är stigande är chanserna större att vi får se serien av högre highs och högre lows fortsätta. Så småningom är dock risken att denna serie bryts då den längre trenden är fallande. En sådan nivå som kan få denna serie att brytas är 900 punkter.

USA uppgång håller inte i sig...

Tappa en sådan uppgång som de gör i USA ikväll är riktigt illa. Det blir spännande att se hur köparna idag ställer sig till detta imorgon. Kommer stödlinjen hålla och gör det inte det hur långt ska vi då ner?

Stödlinjen höll >> rally

Stödlinjen höll idag också och efter att börsen fallit tillbaka på morgonen så stack USA-futures på lägre oljepris. Tvärvände från -0,40% till nu +0,96%. Stockholmsbörsen var självklart inte sen med att hänga på och OMXS30 har nu stigit upp 1,90% efter att den tagit ut motståndet på 880 punkter.

Fredagsstöd > motstånd

Efter att stödjlinjen agerade stöd (A) steg börsen upp till fredagens stöd på 870 punkter agerade motstånd vid ett första försök (B). Det ser ut som om vi kan få ett brott av den uppåtgående stödlinjen. Oljan sjunker dock vilket är den enda faktorn som stödjer marknaden som förövrigt känns väldigt svag. Köparna måste lyckas pressa upp index över 870 för att undervika ett kraftigare ras.

Index lyckades ta sig upp över fredagsstödet på cirka 870 punkter. Imorgon kommer vi mycket troligt få se ett brott av stödlinjen eller ett  brott uppåt över 880 punkter.

Stödlinjen höll för ett tredje test.

Stödlinjen höll för ytterliggare ett test. Det 5 dagars glidande medelvärdet börjar plana ut och se mer neutralt ut än stigande. Får vi ytterliggare ett test av stödlinjen är jag mycket tveksam att det håller. Uppgången efter testet av stödlinjen har skett på extremt låg volym men det har självklart också att göra med att USA håller stängt. Fortsätter index över 880 punkter lär vi få test av 890-900 punkter. Men så långt bör inte säljarna låta index gå även om de lyser med sin frånvaro just nu.

Index vid viktiga stödnivåer.

Index har precis kommit ned till viktiga stödnivåer. Vi har tappat de nivår som var motstånd innan BNP statistiken kom ut i torsdags. Vidare är det stigande 5 dagars glidande medelvärdet en potentiell nivå för stöd. Något index nu testar. Tappar vi slutligen den stigande trendlinjen förväntar jag mig att den längre trenden verkligen tagit greppet om marknaden. Vilket jag hela tiden utgår ifrån då trenden är så tydligt fallande.

RSS 2.0