Stöd vid 5-dgm.

Idag såg vi en del pullback efter den senaste tidens uppgångar som tog oss över 1000-nivån. Vi såg idag att vi fick stöd som så ofta vid det stigande 5-dagars glidande medelvärdet. Det mesta talar för fortsatta uppgångar så länge vi håller oss över 960-nivån (röd linje) och 940-nivån (lägsta svarta linjen). Jag är fortsatt negativ till börsen på längre sikt men kortsiktigt är en rörelse upp emot 1050 punkter mycket trolig.
284690-113

Vidare upp emot 1050 punkter?

Börsen fortsätter uppåt och när vi nu sett den tidigare highen på 1000 punkter passeras. Tack vare Ericsson kan vi nu förvänta oss en uppgång till nästa motstånd som jag tror kommer ligga runt 1050-punkter. Om denna nivå agerar motstånd kan vi endast veta efter faktum men det är en nivå där man kan förvänta sig motstånd.284690-111

Övre blå linjen markerar 1050- punkter och nedre röda markerar 1000- punkter.

284690-112

Vi ser ett test av 1000-nivån.

Index har nu klättrat ända upp till 100-nivån. efter en uppgång på hela 3,32%. Det är Ericsson som tuffar på starkt och gör ständigt högre highs var nyss uppe och testade 15.80. Aktien är upp hela 26% för tillfället.
284690-110

En liten video om dagens volatila handel.

284690-103

http://www.revver.com/video/842084/

Stalltipset gick inte riktigt hem. Ericsson Teliasonera och Volvo lyfter börsen kraftigt idag. Vi har redan passerat 990 highen och nu fokuserar vi åter igen på 1000 nivån som nästa motstånd. Under rapportperioderna ändras läget väldigt snabbt.

960-nivån testad igen.

Vi fick nyligen ett test av 960-nivån efter ett fallande Europa och en dålig rapport från Atlas Copco. Bolaget börjar känna av den svaga dollarn bland annat. Ser ut som om vi har bildat en huvudskuldra intradag. Bryter vi ned igenom 960 ser jag ett test av 940 som mest troligt.
284690-109

Fortsatt oklart...

... men index ser något "skadat" ut. Det 5-dagars glidande medelvärdet pekar nu svagt nedåt. Vi fick ytterliggare ett test av 960- nivån idag.
284690-107

Vi fick in lite styrka mot slutet av börsdagen. USA drog oss uppåt rejält.
284690-108

En trevande börsdag...

...utan någon som helst tydlig riktning. Värdelös dag att vara trader på när man inte kan hålla fast vid någon position mer än några minuter. Bättre att försöka hålla sig utanför och invänta konfirmation. Röda linjer visar på potentiella stödnivåer. Samtidigt som den blå linjen markerar vart vi måste passera för att tro på fortsatt uppgång.  Det 5-dagars glidande medelvärdet pekar uppåt. Men köparna verkar tveka.
284690-106

Veckosammanfattning.

Här kommer en liten veckosammanfattningsvideo.

284690-103

http://www.revver.com/video/830968/


Google räddare i nöden.

Googles rapport som kom in mycket bra efter att USA stängt igår kväll. Detta fick oss att öppna uppåt idag. Lyckas vi nu ta oss över 980-nivån (blå linje) får vi mest troligt se ett test av 1000- nivån. Citigroup och Caterpillar rapporterar dock idag och kan ställa till med oroligheter. Faller vi tillbaka har vi först gårdagens low som stöd. (röd linje) därefter lowsen från tidigare i veckan på  cirka 940 punkter.  
284690-105

Köparna ger upp lite väl snabbt...

Denna torsdag har mest handlat om rapportbesvikelser. Köparna har givit bort gårdagens uppgångar lite väl snabbt idag. Det är nu mycket viktigt att vi finner stöd ovan 940-nivån (nedersta röda linjen) för att man ska våga tro på en fortsatt uppgång. Jag är som vanligt mycket skeptisk och jag tror vi kommer tappa under denna nivå så småningom. 
284690-104

Husqvarna och Electrolux som ligger tidigt i cyklen tar väldigt mycket stryk igen. Jag tror övriga bolag kommer följa deras utveckling. 

Högre lows och högre highs.

Vidareutveckling på den högre lowen vi såg igår..

284690-103
http://www.revver.com/video/820502/

Högre low?

Vi kan ha fått se en högre low intradag här idag. Bryter vi upp igenom det 5-dagars gm kan fortsättning upp vara ett scenario. Men så länge det 5dgm är fallande bör man vara väldigt misstänksam till alla sådana rörelser..
284690-102

Länk till första marknadsanalysen.

Äntligen har jag laddat upp en video. Här nedan finns länken. Det kan dröja ett tag innan videon blir aktiv.


284690-103
http://revver.com/watch/817970   

Förhoppningsvis blir videorna bättre och bättre med tiden. Var inte för hård mot mig efter första videon =)

Kommande videos.

Jag kommer med start kommande vecka börja lägga upp länkar  med vidoes på bloggen. Detta med hjälp av rättigheter från SIX AB programvaror. Jag hoppas detta ska ge en mer rättvis bild av mina tankegångar kring marknaden och enskilda aktier. Jag hoppas många ska finna detta givande och positivt.

// Jesper Thiman

Ett andra test av 950-nivån

Efter GE:s rapport fick vi se OMXS30 testa 950-nivån en andra gång. Kommer denna nivå hålla hela fredagen ut?
284690-101

General Electric

Ytterliggare ett storbolag som kom med en mycket dålig rapport för första kvartalet 08. Prognos för helåret skrivs dessutom ned. Börsen faller snabbt tillbaka. Blir 950-nivån testad på nytt idag?  Kommer köparna ge upp i USA ikväll eller hittar dom något nytt att handla upp kurserna på? Det verkar som om kreditkrisen har satt spår i bolagens rapporter. Det är just det scenario man inte vill se.

Intradagstöd..

Vi fick tillslut stöd precis på stödlinjen jag tidigare ritat ut. Ofta är det många som tittar på en sådan nivå och börjar köpa vid just denna. Därför är teknisk analys i många fall självuppfyllande. Om det nu är dags för ytterliggare rally eller ett brott ned genom denna nivå kan bara tiden utvisa.
284690-100

Mot 950-nivån med stormsteg!

Index faller kraftigt denna torsdagsförmiddag. Vi rör oss med stormsteg ned mot den nivå som helst ska agera stöd. På grafen nedan är den markerad med en röd linje. Denna nivå ligger runt 950 punkter. Säljtrycket är dock mycket högt. Jag är orolig att många har ropat att botten är nådd lite väl tidigt. Blankarna fortsätter att öka sina positioner. Dessutom gick Christer Gardell ut och sa att det var köpläge idag. Det brukar fungera som en kontraindikator. Men än så länge bör denna rörelse ses som en pullback på de senaste tidens uppgångar.
284690-99

Fortsatt kortsiktig nedgång.

Börsen backade tillbaka något idag igen. OMXS30 backade med 0,26% men var stora delar av dagen ned betydligt mer. På eftermiddagen piggnade dock börsen till och en hyfsad uppgång kom till enda vid det nu fallande 5-dagars glidande medelvärdet. Det 5-dgm. ser ut att spela en viktig roll. Under den senaste tidens kraftiga uppgångar höll medelvärdet som stöd två gånger som jag markerat med blåa pilar i vertikal riktning uppåt. När det sedan bröt ned igenom resulterade det i sälj och agerade sedan idag motstånd markerat med röd pil nedåt. Jag förväntar mig ytterliggare kortsiktig nedgång med 950-nivån som det mest avgörande stödet (röd horisontal linje). 
284690-99

Förväntad pullback...

... kan ställa till med problem. Det finns nu många indikatorer på att vi ska fortsätta uppåt ett tag till. Detta får mig genast att bli mycket misstänksam. Vi har som tidigare sagt stigit mycket kraftigt sista tiden och en pullback är förväntad. Vi bröt under denna uppgång upp igenom motståndet på 985 punkter och det 50- dagars gm. har börjat stiga så sakta. En tillbaka gång ner mot 950 punkter är mycket trolig där vi tidigare sett motstånd som nu kan tänkas verka som stöd. Det är här jag nu ser problemet. Många tror att det kan varit botten vi sett. Håller inte 950 som stöd och vi fortsätter ned är jag rädd att vi kan få in en ny säljvåg. De som då trodde på en positiv börs blir då rädda och vill ur sina nya positioner snabbast möjligt. Men så länge vi håller oss över 950 i OMXS30 tror jag på mer uppgång i index.
284690-97

Det 5- dagars glidande medelvärdet..

...testas som stödnivå en andra gång. Nästa stöd därefter ser jag 950- nivån markerad med blå linje.
284690-96

Köparna segar sig kvar trots dålig statistik.

Sysselsättningen för mars månad exklusive jordbruket kom in mycket lågt idag kl 14.30. Förväntningarna var redan lågt ställda på -50000 jobb och statistiken visade på -80000. Dessutom reviderades februari månads statistik ned med 13000 jobb. Amerikanska futures reagerade snabbt med att falla men återtog snabbt förlorad mark. Marknaden ser dock ut att nyktra till och faller nu tillbaka igen. Denna statistik ger ytterliggare tecken på att USA är i en recession. Vilket betyder minst två kvartal med negativt BNP-tillväxt. Längre tids "bear markets" sammanfaller historiskt med recessioner. Vilket får mig att tro att den senaste styrkan vi sett i index till största del beror på blankningstäckningar. Men man kan inte bortse ifrån att börsen tekniskt ser stark ut. Jag tror vi har långt kvar tills vi ser en stabilt stigande trend med ett stigande 200-dagars glidande medelvärde. Så därför anser jag att för den långsiktige är det bättre att fortsatt sitta vid sidlinjen. Lyssna på en som George Soros. Han tror på en kortsiktig uppgång men att faran är långt ifrån över "värsta krisen sedan 30-talet". Om det nu är så kan vi inte säga förrän faktum kvarstår.
Ha en trevlig helg!


Uppgångarna bör nu resultera i en pullback..

Index börjar nu bli väldigt utdraget i överkant efter de senaste tidens uppgångar. En
pullback ses nu som naturlig. Vi kan få se index testa det stigande 5-dagars glidande medelvärdet igen eller får vi se en sidokonsolidering. Aktier och index korrigerar sig på två olika sätt och det är genom pris eller tid. Det är läge att öka på exponeringarna när pullbacken börjar se ut att vända uppåt igen. Den viktigaste stödnivån nu är nivån runt 950 punkter som är markerad med blå i intradag-diagramet här under. Ett brott under den nivån bör ses som ett varningstecken.
284690-95

SKF och SEB

Många aktier börjar nu så sakta bilda mönster som kan vara tecken på fortsatta uppgångar. Jag har här två kandidater. Det är fortfarande väldigt volatilt på marknaden och risken för ytterliggare besvikelser i form av rapporter och statistik ifrån USA är överhängande. Men när det kommer till investeringar så måste man tyvärr ta risker.  

Här under har jag en graf på SKF. SKF ser ut att ha motstånd på de nivåer den handlas nu (120-121 kr). Lyckas köparna pressa upp aktien genom detta motståndet och hålla kvar momentumet tror jag på en fin uppgångsfas.  Det är mycket positivt att se det 50 dgm börja stiga men det 200 dgm är fortfarande fallande. Skulle SKF tappa momentum och falla under 110 kr (röda linjen) får man stänga positionen med förlust.
284690-93

Eftersom investering handlar mycket om att sprida risker och differentiera sin portfölj. Fann jag att en bank som brukar vara den motstående sektorn skulle vara ett bra alternativ. SEB som jag har lagt upp här är något av en högrisk bankaktie. Men eftersom jag hade en lyckad analys med att plocka toppen i höstas tänkte jag ge mig på ett nytt försök. Bankerna har tagit mer stryk än verkstadsbolagen. Här vill jag också se ett lyft upp igenom motståndsnivåerna runt 162-163 kr (blå linje). Det 50 dgm. är något mer tveksamt stigande här.  I SEB skulle jag nog ta förlust om aktien faller under 150kr. Det är mycket tal om nedskrivningar inom banksektorn vilket bör beaktas. Därför kan man tänka sig att exponera sig lite lättare mot banksektorn. Speciellt när det är här problemen för denna nedgång legat. SHB tog nyligen en relativt stor nedskrivning och det kan tänkas att SEB också kommer behöva göra så.   
284690-94

Gårdagens stöd...

... vid det 5-dagars glidande medelvärdet var en kortsiktig högre low. Den övre blå linje som jag ritade ut igår bröts idag. Samtidigt som det 5dgm fortfarande stiger.
284690-91

Som ni ser bröt vi 950-nivån idag.. Nu ser jag en fortsättning upp emot 985-nivån. Jag ser dock lite mindre positivt på USA. Detta kan ställa till med problem och håller vi oss inte över det stigande 5-dgm så blir jag mycket skeptisk till denna rörelse. Men för tillfället ser det ljust ut.
284690-92

Bloggen har bytt plattform så uppdatering har inte varit möjlig.

RSS 2.0