Bevis på Jänkarnas dumhet och girighet?

Man brukar säga att dåliga nyheter brukar komma vid vändpunkter på aktiemarknaden. Då de redan är förväntade och proffsen köper in i de panikslagna småspararna uttunnade plånböcker. Men skulle USA vända upp på kanske en av århundradets värsta nyheter måste man verkligen fråga sig om allt står rätt till. Detta var inte förväntat. USA:s index har nämligen inte fallit i någon särskild stor utsträckning och det finns marginaler. Lehman Brothers har funnits i 158 år och klarat av alla kriser fram till denna galant! Bear Stearns har redan gått omkull.  Merrill Lynch blir uppköpta, troligtvis för att undervika att de också går omkull. Så även om alla förväntar sig att index ska falla så bör det göra det. Även om så inte brukar vara fallet. Stänger inte SP 500 med ett fall större än -4% så är det bara bevis på den dumhet som vi nu fått bevis på med konkursen av Lehman Brothers.  

Kommentarer
Postat av: Anonym

Läser med stort intresse din blogg, mycket bra och träffsäkra analyser, tack för det. Jag är mycket förvånad att USA inte faller mer än det gör, helt otroligt. dom har fortfarande skygglapparna på.

2008-09-15 @ 18:23:47
Postat av: säljwurren

Kan inte annat än att hålla med. En skön ärlighet i analyser som man aldrig ser hos "analytiker". Gillar även att du alltid har teori bakom dina analyser och försöker förstå vad som händer och inte bara förlitar dig på magiska formler som någon gubbe sagt ska fungera.

Perfekt blogg att kolla då och då på för att jämföra med sina egna analyser och få ett till perspektiv på marknaden.



Lycka till och hoppas att du sitter på samma värdepapper som jag!

2008-09-15 @ 23:16:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0