Köpare eller säljare..

Köparna försöker klamra sig fast vid att frustrera blankare. De försöker pressa aktierna över gårdagens toppnivåer. Lyckas de kan vi nog få se ett nytt test av 900 nivån men motståndet är nu svårforcerat. Lyckas inte köparna pressa på nu tror jag på en snabb rörelse ned under nacklinjen på den lilla huvud skuldra formation vi kan se intradag.  Det som talar för fortsättning uppåt är det stigande 5 dagars glidande medelvärdet.

Kommentarer
Postat av: Anonym

När man tittar på 3-års grafen och den tydliga huvudskuldra formationen som uppträder så har vi ju gått ner under stödlinjen men nu gått upp och slagit i taket 2 ggr nu på sistone kring 886. Hur ser du på det? Brukar väl vara ett motstånd som vi nu sett när det slagit i motståndet. På måndag kan man ju anta att vi stiger över detta och vad ska man dra för slutsatser av det??



Kanske för att jag är TA-rookie men efter att ha följt HS-formationen från toppen på högra skuldran antog man kanske att den skulle ner under linjen och stöta på tuff patrull när den skulle ta sig upp över igen... Ser ut som den tar sig över och vad säger det då enligt TA?



mvh

2008-08-08 @ 20:28:02
Postat av: TT

Det är en helt korrekt observation att den nivå som i detta fallet legat runt 890 punkter tidigare agerat stöd nu agerar motstånd. Vad du bör ha i åtanke är att ett motstånd är aldrig en exakt siffra. Det handlar om psykologi. Även om index skulle orka ta sig upp till 910 punkter har fortfarande säljarna har greppet i det längre perspektivet. Oftast stiger inte säljarna in vid så uppenbara nivåer då de vet att många amatörer köper då de tror att säljarna givit upp. Men vi är vid en nivå som har agerat motstånd och jag tror inte vi kommer bryta upp i någon större utsträckning. Men visst på måndag kommer vi säkert se nya intradag highs till följd av rallyt i USA. Tänk på att många aktier har gått upp mycket de senaste dagarna och vid sådana givna tillfällen kan säljarna utnyttja detta.

2008-08-08 @ 22:33:55
URL: http://ttrading.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hur ser du på sådana kraftiga rörelser vi har upplevt nu på sistone i t.ex. Oljan och Dollarn? Är ju faktorer som gjort sitt till och varit med och bidragit till att börserna jublat.



Rätt intressant att titta på CNBC och Bloomberg etc. och se hur snabbt vindarna vänder varenda gång vi upplever kraftiga rörelser åt "rätt" håll... Vet inte hur många ggr det sagts att vi nu sett botten och vi går mot ljusare tider..

2008-08-08 @ 22:56:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0