Lunchinlägg

"OECD drar ned sina tillväxtprognoser för USA och EMU-området." Tillväxten är på väg att sjunka. Detta kommer spegla sig i att företagsvinsterna blir mindre. Det vi ser i de stora aktierna är toppformationer som är början på en längre tids "Bear market" detta är jag övertygad om. Vad alla bör vara medvetna om är att investerare börjar ta hem vinster innan sämre tider har kommit. Detta betyder att även om verkstadsföretagen presterar bra i sina rapporter kommer troligtvis kurserna att sjunka. Det är de "dumma pengarna" som går in i marknaden nu. Sannolikheten för en recession i USA ökar ständigt. Det kommer troligtvis uppdagas fler och fler problem i den amerikanska ekonomin. Så även om vi får en kort uppgång så är risken fortfarande för hög för att gå in långt ur investeringssynpunkt. Men detta är enbart mina egna spekulativa tankar som oftast drar sig lite åt det negativa hållet. Men samtidigt bör man fråga sig om man inte missat racet som pågått sedan 2002. Ibland måste man inse att det inte finns mer att hämta för tillfället.

Kommentarer
Postat av: Allysson

Känns som om det är svårt och hålla en konsekvent inställning om bear eller bull med dagens volatilitet. Att sitta och konsekvent spela på upp- eller nedgång med den senaste månadernas cykel vore att kasta pengar i sjön. Man kan i grund och botten ha en negativ inställning till situation och framtidsutsikter - men att konsekvent spela på nedgång de senate månaderna har ju visat sig vara en förlustaffär. Speciellt för TT som verkar hålla sina positioner en väldigt kort stund.

2007-09-05 @ 13:31:59
Postat av: MA

Håller med att TT har gått från Bear till Bull tillbaka till Bear på bara några dagar.
Vettiga analyser som jag har läst pratar om en upp-och-ned marknad tills osäkerheten har lagt sig. Trologt därför att marknaden kommer pendla upp och ned de närmaste månaderna. En tydlig bear eller bull market kommer kanske utkristallisera sig mot November-December?

2007-09-05 @ 14:45:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0