Transcom utfall.

Den 24:e juli gjorde jag en analys på Transcom då många på DI sa att dom gått in tungt i aktien. De hade gått in i aktien till cirka 60 kr med en hel del pengar och väntade på lyftet. Jag skrev så här om aktien då. "Såg på Dagens Industri att folk hade gått in med mycket pengar i Transcom. Frågan är vad dom bildar sin analys på. Aktien visar inga som helst tecken på att börja stiga. Plocka botten på en aktie är verkligen inget vinnande koncept det bör alla vara medvetna om. Som synes i grafen är den starkt nedtrendande om än det 50-dagars glidande medelvärde börjar plana ut marginellt. Men så länge det är nedåtriktat är alltid sannolikheten större att den fortsätter nedåt. Innan en aktie börjar stiga igen måste den göra någon sorts bottenformation. Med en längre tids sidokonsolidering. En aktie vänder inte på en 5 öring. Vad man bör titta efter i Transcom innan man köper aktien är en konsolidering som pågår under flera veckor för att sedan bryta igenom ett kraftigt motstånd. Först då är det läge att köpa aktien. Tills dess är iaf. jag fortsatt negativ till aktien."  Sedan den 24:e juli har aktien sjunkit med nästan 21%. Jag hoppas att de som tyckte aktien var "köpvärd" tog förlust för bra länge sedan. Aktien kommer mest troligt inte stiga den närmsta tiden heller. Trenden är fortsatt ned och därför lär den fortsätta falla. Gör din egen analys och ta inte råd ifrån någon annan. Aktien stängde den 24:e juli på 54.25 och idag handlades den senast till 43.00.
284690-11

Kommentarer
Postat av: erik

såg att investtech har med atco på deras topplista över aktier som ser bra ut tekniskt sett.

2007-08-20 @ 15:39:21
Postat av: TT

Då blir det ju väldigt intressant att se vem som får rätt, eller hur... =)Men dom är ju proffs så dom får nog rätt eller vad tror du ? =)

2007-08-20 @ 16:11:08
URL: http://ttrading.blogg.se
Postat av: erik

jovisst dom rekomendera ju millicom för inte så längesedan hlr. Men deras analys ser bra ut när dom kollar i de korta perspektivet, men när man zoomar ut så ser man en helhet som med mycket annat.

2007-08-20 @ 23:36:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0