Priset leder nyheterna.

När kurserna börjar falla kommer det fram mer och mer negativa nyheter. Eftersom fler blir medvetna om farorna börjar ett djupare grävande efter negativa saker som kan påverka börsen. Så länge börsen går upp är det ingen som bryr sig. Då letar folk istället bara positiva nyheter som kan trigga ytterliggare en uppgång. Som jag klargjort är vi inne i en nedtrend. Triggern till denna nedgång har varit bolåne problemen i USA. Varje dag kommer det fram ny information om hur fler och fler banker investerat i dessa värdepapper som bolånen är uppbundna i. Det sprids globalt och det blir en kedjeeffekt när börsernas fall löser av varandra. Förutom bolånekrisen så är det många bolag som toppat och deras kurser har redan bildat toppformationer. Dessutom är det många aktier som kommit in med betydande besvikelser i rapportfloden för halvåret som varit.  Aktier som tidigare varit vägvisare under uppgången har svikit eller toppat ut. Kom ihåg börsen vänder inte på en dag.

Kommentarer
Postat av: ITKungen

Jag säger bara, du har helt rätt.
Tyvärr så förstår inte medelsvenssons att sötbrödsdagarna är över.
Inte nog med att folk har lån på 4-5 miljoner, man lånar till båt, plasma TV, mobil telefoner, soffor, ombyggnationer etc etc etc,,

2007-08-10 @ 13:57:33
Postat av: Magnus

Hög tid att placera om i säkra sparformer, frågan är bara vad?

2007-08-10 @ 15:08:37
Postat av: Roger

Mina funderingar samstämmer med Magnus. Ett par alternativ som bör överträffa bankräntan?

2007-08-10 @ 16:29:31
Postat av: TT

Kommer under helgen lägga upp ett antal alternativ till investeringar när börsen är sur. Vad man kan förvänta sig för avkastning med för och nackdelar.

2007-08-10 @ 16:59:35
URL: http://ttrading.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0