"Bulls and Bears"

För alla som inte har hört begreppen kommer här en förklaring. "Bulls" är de investerare som tror på en stigande börs. Jag hävdar att en allt för stor skara analytiker är ständigt för "bullish" inställda. Det är därför det kommer extrema fall på börsen då verkligenheten kommer ifatt denna allt för stora skara. "Bears" är alltså motsatsen. De är negativt inställda till den kommande börsutvecklingen.  Som många säkert har förstått så är jag för tillfället väldigt "Bearish" till marknaden.
Varför jag tog upp begreppen är för att det råder en kamp mellan Bulls and Bears i just detta nuet. Även om det mest framkommer analytiker som är positivt inställda till börsen i medier som DI. Detta kan jag ändå förstå då det inte skulle vara så snyggt om det publicerades artiklar om hur illa läget är på börsen. Då skulle många "Svenssons" dra ut sina pengar ur marknaden och proffsens jobb bli betydligt svårare då de bara har kunnigt folk att "fightas" med.
Gårdagen präglades av en väldigt avslagen handel. Idag är det också en trevande riktning i morgonhandeln. Det är ingen som vågar ta kommandot men var så säkra börjar stora fonder sälja av i allt tätare takt kan det braka loss snabbt på nedsidan åter igen.
16.00 idag kommer hushållens konfidensindikator för augusti. Men denna statistik kommer nog inte ha någon större inverkan på börshumöret. Då all fokus ligger på den förväntade sänkta räntan. Detta förväntas Ben Bernanke yppa några ord om på fredag.


Kommentarer
Postat av: Per

Tackar för din blogg,läser den med stort intresse.
Kul med någon som skriver så att vi inte "helt" insatta förstår.

2007-08-28 @ 10:52:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0